You are here:  Home  /   25th Annual Putnam County Spelling Bee

Spelling BeeSpelling Bee har fått sine egne nettsider: www.spellingbee.no. Besøk dem for bilder, billettbestilling, spill, m.m. Trykk deg rundt på knappene under for mer info!

Kulturpotetene er i gang med å produsere en skandinaviapremiere!

Den musikalske komedien “Spelling Bee” kommer for første gang til skandinavia med premiere 1. September 2012 på Sagene Festivitetshus. Billettsalget vil åpne i nær fremtid.


Spelling Bee

Velkommen inn i en verden av konkurranse, bekymring, hormoner, selvsikkerhet, forundring, triumfer, knuste drømmer og nyfunnet vennskap!

Da vi så forestillingen i London ble vi alle forelsket i den. Karakterene er alle fantastisk sprø og fortsatt helt troverdige. Spelling Bee har mye humor, mye hjerte og bra musikk. 

Publikum får møte William Berfee, som er en mester på å stave med hjelp av sin magiske fot, men som er en sosial katastrofe; Marcy Park, som snakker seks språk og er overlegen i både sport og musikk; Leaf Coneybear, som får hjemmeundervisning sammen med sine mange søsken og syr sine egne klær; Olive Ostrovski, som har ordboken som sin eneste venn og som håper at pappa skal rekke å komme hjem fra jobben for å se henne konkurrere; Chip Tolentino, som vant forrige år og som nå håper at hans hormoner holder seg i sjakk, og Logainne Schwartzandgrubeniere, som har blitt drillet hardt i staving av sine to homofile fedre.

Man kan se Spelling Bee som ren underholdning – eller som en metafor for livet. Du var kanskje ikke med i en stavekonkurranse som tolvåring, men vi har vel alle opplevd å ville være best i noe, eller å forsøke og oppfylle våre foreldres forventninger, eller helt enkelt bare forsøke å unngå en ereksjon i feil øyeblikk…

Denne musikalen vil garantert gi deg en god latter og en liten porsjon sympati for de stakkars streberne som er svært intelligente på alle områder bortsett fra det sosiale.

Musikalen er noe helt utenom det vanlige og utmerker seg spesielt i innvolveringen av publikum. Hver forestilling er 4 av publikummerne med i stavekonkurransen, PÅ scenen, på lik linje med skuespillerne. Dette gjør hver eneste forestilling helt unik og – ikke minst – enda morsommere! Som et ekstra kvalitetsstempel kan vi nevne at musikalen vant en Tony Award for “Best book of a musical” da den åpnet på Broadway i 2005.

Lillian Eckoggyldenløv

(Org. Logaine Schwartzandgrubeniere) Lillian er den yngste og mest politisk intersserte deltakeren og kommer ofte med kommentarer om dagens politiske hendelser. Hun er drevet av internt og eksternt stress, men fremfor alt et ønske om å vinne for å gjøre sine to fedre stolte. Dessuten lesper hun.

Assisterende rektor Dennis Barth

(Org. Vice Principal Douglas Panch) Assistierende Rektor på steinerskoler. Frustert med livet er de unge stavernes pågangsmot svært fjernt for ham. Etter fem års fravær fra stavekonkurransen er han i år tilbake som dommer. Det var et “uhell” under konkurransen for fem år siden, men han påstår at “han er på et bedre sted” nå, takket være en høy-fiber-diett og jungiansk analyse. Han er betatt av Rona Lisa Peretti, men hun gjengjelder ikke hans følelser.

Max Mowalchik

(Org. Mitch Mahoney) Max Mowalchik er i utgangspunktet en tidligere kriminell med et barskt ytre som soner sin samfunnstraff ved å trøste deltagerne som ryker ut av stavekonkurransen. Med lite innsikt om hvordan han skal trøste barna gjør han det etter beste evne.

Løv Pølsebjørn

(Org. Leaf Coneybear) Kom på 3. plass i sin bydel og kom med i fylkesfinalen kun fordi de to før han ikke kunne møte opp. Han synes hele opplevelsen er fantastisk morsom. Leaf får hjemmeundervisning og er fra en stor familie av tidligere hippier. Han har seriøse konsentrasjonsvansker og har en tendens til å falle i en slags transe.

Kurt Dystebakken

(Org. Chip Tolentino) En atletisk, sosial, speider og fjorårets vinner av stavekonkurransen. Han returnerer for å forsvare tittelen men puberteten slår inn på et litt uheldig tidspunkt…

Mari Park

(Org. Marcy Park) Nyinnflyttet fra Buskerud. Marcy kom på 9. plass i fjorårets nasjonale finale. Hun kan snakke 6 språk, spiller hockey, rugby i tillegg til å kunne spille musikk av både mozart og Chopin på et utvalg instrumenter. Hun sover kun tre timer hver natt, gjemmer seg i dusjkabinettet og er generelt veldig sliten av å vinne så mye. Hun er det perfekte bilde på en streber og får dessuten ikke lov til å gråte.

Olivia Ostrovsky

(Org. Olive Ostrivsky) En ung nykommer i konkurranse-staving. Moren hennes bor i et ashram i India, og faren hennes jobber som vanlig til sent på kveld, men han skal prøve å komme i løpet av konkurransen en gang for å heie. Olivias eneste venn er ordboken som har trøstet henne og fått henne gjennom mang en tung tid.

Mona Lisa Pedersen

(Org. Rona Lisa Peretti) Vant stavekonkurransen selv i sin barndom og har i de siste årene pleid å bidra som dommer. Hun er en sjarmerende dame som elsker barn, men kan blir streng når det kommer til håndteringen av assisterende rektor Dennis Barth og hans følelser for henne.

William Hansen

(Org. William Barfee) Kom helt til finalen i fjor men ble slått ut på grunn av en allergisk reaksjon på peanøtter. Han er tilbake i år for å reise kjerringa. Hans berømte “magiske fot”-metode å stave på har gjort han viden kjent i stavekretsene landet over, selv om han bare har ett fungerende nesebor og en nærtagenmen likevel mobbende personlighet.

Hvem er med?

Aleksander Erichsen – Produsent og Skuespiller (Kurt Dystebakken) 

er fra Oslo og begynte med musikk i ung alder. Han begynte sitt utdanningsløp på musikklinjen ved Foss VGS med gitar som hovedinstrument, deretter et år på Revyskolen Solbakken FHS før han i 2008 begynte å studere Art Direction på Westerdals School of Communication. Etter et avbrekk på to år der han studerte musikkteater fortsetter han nå på Westedals for å fullføre utdannelsen. Aleksander har alltid mange jern i ilden og har blant annet startet og driver KUL:TUR Sommerleir (en kulturell sommerskole for barn) Stage (sommerkurs i revy og dans for elever på videregående skole) og det nyeste prosjektet, Revyportalen.no (et nettsted som forener alle skolerevyene i Oslo og omegn). Aleksander har gjennom sin utdanning spilt roller i stykker av Anton Tjekkov (Mihael – Den levende vare), Benny Anderson og Bjørn Ulveus (Carl Oskar – Kristina från duvemåla) og Thornton Wilder (Charles – Den lange julemiddagen). Han har også hatt regi på Rudrevyen 2009 (ny publikumsrekord) og Kamelen Klara’s Jul.

Per Eltvik – Regissør

Per Eltvik er utdannet på Balettakademiens musikallinje i Gøteborg og tilhører en ny generasjon musikalregissører. Han var ansatt på Balettakademien i Gøteborg mellom 2001 og 2007 som leder for utdannelsen,i administrasjonen, samt lærer i musikalhistorie og musikalteater. År 2008 gjorde Per sin profesjonelle regidebut med europapremieren av broadwaysuksessen Spring Awakening, og har i etterkant regisert forestillinger som Gepetto In Spring, I Love You Because, Our House, The Wild Party, Little Woman og Tick Tick… BOOM! Fra og med år 2003 har Per forelest i musikalhistorie på Högskolan För Scen och Musik på universitetet i Gøteborg. og fra 2010 også på Musikkteaterskolen i Oslo.Med fokus på kvalitativ musikk-teater er Per på kontinuerlig jakt etter nye spennende prosjekt og ser fram imot samarbeidet med Kulturpoetene.

Hilde Skappel – Oversetter av sangtekstene

Hilde Skappel (25) er fra Oslo, men bor nå i New York der hun fullfører skuespillerutdannelsen på The Lee Strasberg Theatre and Film Institute. Hun er også utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet og Romerike Folkehøgskole. I New York har hun medvirket i forestillingene Waiting For Lefty (Dr.Barnes) og The White Feather (Elly), samt flere kortfilmer. Tidligere produksjoner i Norge inkluderer Company (Kathy/Susan) på Romerike, Into The Woods/A Chorus Line (Askepott/Judy) på Centraltheatret, Jesus Christ Superstar på Det Norske Teatret (ensemble/understudy) og When Midnight Strikes (Josephina) på Chat Noir, som hun også fungerte som produsent for. Hilde har stor lidenskap for tekst og oversettelse av musikalmateriale, og oversatte alle sangtekstene til denne produksjonen. Tidligere har hun vært assisterende oversetter av Company ved Den Nationale Scene (regi Johan Osuldsen) og gjort diverse mindre oversettelser for Bårdar Akademiet, blant annet av Kiss of The Spider Woman. Hun har også oversatt bedriftsrelaterte tekster for Technology Beat Studios i New York. Hun skriver og utvikler egne prosjekter med samarbeidspartnere både i New York og Norge og er brennende engasjert i å bringe mangfold og muligheter inn i teater- og musikalbransjen.

Andreas Preus Efskin – Oversetter av manus og skuespiller (Dennis Barth)

Andreas er en 24 år gammel gutt fra Oslo. Han er utdannet på musikkteaterlinjen på Bårdar og revylinjen ved Solbakken folkehøyskole. Under utdanning har han spilt Julius (Ungen), The Wolf og Cinderella´s Prince (Into the Woods) og Al (A Chorus Line). Han har også deltatt i Jesus Christ Superstar (ensemble) på Det norske teateret, Rosko (Den rosa planeten) – Kongsvinger sommerteater, samt vært produsent, skuespiller og manusoversetter på When Midninght Strikes (Chat Noir). I tillegg har han vært regissør på Handelgymsrevyen – 2011 (Tilnærmet lik Oslo), og Persbråtenrevyen – Tittel (2012).

Andreas har oversatt dialogen i 25th Annual Putnam County Spelling Bee og jobber freelance med skuespill, tekst og humor.

Øystein H. Bang – Kapellmester

Katarina Lund – Skuespiller (Mari Park)

Katarina Lund er 21 år, og er født og oppvokst i Oslo. Hun er utdannet ved musikklinjen på Foss Videregående skole, og er til sommeren ferdig utdannet musikalartist etter 3-årig utdannelse. Hun har gjennom mange år vært danser i Mgp, Mgp junior, og deres sommerturneer. Hun har også deltatt i diverse kortfilmer, TV-programmer og konserter. I 2008 var hun sanger og danser i forestillingen ”Stian og Asgeir feirer jul sammen” på Chat Noir, og sammen med Oslo Filharmoniske kor og orkester fremførte hun i 2009 ”Beethovens 9.symfoni” i Oslo Konserthus. Katarina spilte rollen som Taylor i Norgespremieren på ”High School Musical – On Stage” på Akershus Teater i 2010, og har det siste året opptrådt på flere større arrangementer som Spellemannsprisen, Nobels Fredspris, Ski-VM i Oslo m.m.

Lars Kristian Kristoffersen – Skuespiller (Løv Pølsebjørn)

I 2006 var han med i Tv 2-serien Alt for Rognan. Revyen med samme navn ble spilt på Chat Noir i Oslo og den ble etterfulgt av flere norgesturnéer. Etter dette spilte han i ulike oppsetninger i hjembygda før han vendte nesen mot Oslo. Der begynte Lars Kristian på Bårdar Akademiet, og han er nå utdannet musikalartist. I løpet av utdanningen spilte han blant annet Zolen i Bør Børson jr, og Chino i West Side Story. I eksamensforestillingen på Chat Noir i juni 2010, spilte han Mark i RENT. Lars Kristian var med i ensemblet da Det Norske Teatret satt opp rockemusikalen Jesus Christ Superstar i 2009-10.. Han var instruktør for Rudrevyen 2011: Tatt av luften!. Sommeren 2011 og 2012 satte han opp og spilte i ET KJEMPEGØY SÅMMÆRSJÅW i Fredrikstad og på Rognan. Han spilte også rollen som Lars-Ulrik Haug i Hotel Cæsar, som ble vist høsten 2011. Han er akkurat ferdig med oppfølgeren til Alt for Rognan, “Alt for Rognan gjør Alt for Daman”, som turnerte i Nordland høsten 2011, og som ble satt opp på Chat Noir, våren 2012. Nå gleder han seg veldig til å komme i gang med oppsetningen av Spelling Bee. 

Charlotte Brænna – Skuespiller (Olivia Ostrovsky)

Charlotte er 22 år og er nå ferdig med sitt tredje år på Bårdar Akademiet ved Musikkteaterlinja. Hun hadde sin debut i Jungelboka på Det Norske Teater i 1999 der hun spilte Mira, fugl og ape unge. Med oppsetningen fulgte også cd-innspilling. Charlotte har også vært med i Putti Plutti Pott i Oslo Spektrum i syv år, som Nissekone og regnstyr. Hun var med i opprettelsen av Det Norske Operas barnekor hvor hun har deltatt i flere oppsetninger. Charlotte spilte rollen som Tina i ungdomsserien Fryktfaktor 11 på NRK i 2006. I 2008 spilte hun ensemble i «Asgeir og Stian feirer jul sammen» på Chat Noir. I 2009 var hun med i Melodi Grand Prix i jentegruppa Foxy. Charlotte var med i Norgespremieren av High School Musikal på Akershus teater i 2010. Hun var i 2011 med i oppsetningen «Back to the 80’s» på Blå Grotte. Og har de siste årene også opptrådd på flere store arrangement som Spellemannsprisen, Nobels fredspris, Ski VM m. m

Magnus Frøyen Sander – Skuespiller (Max Mowalchik) 

Magnus Sander startet sin karriere i Bergen, da han spilte rollen Peter i en oppsetning av Jesus Christ Superstar i Grieghallen. Etter dette har han gått på Romerike folkehøgskole på teaterlinje, og deretter fullført toårig utdanning på Bårdar Akademiet på musikkteaterlinje. Har spilt roller i diverse oppsetninger som “A Little Night Music”, “Hamlet”, “Christina från Duvamåla”, “Frieri” og “Annie get Your Gun”, og dessuten i et par kortfilmer. Har også vært korist og solist på arrangementer som Spellemansprisen, Ski-VM 2011, World Cup i ski 2012 og Ibsenåret 2006 ved pyramidene i Egypt.

Hannah Bergh-Johnsen – Skuespiller (Mona Lisa Pedersen)

Hannah Bergh-Johnsen (25) er født og oppvokst i Oslo. Hun har vært elev ved Art musikalskole i flere år, og skoleåret 2006/2007 ble tilbragt på musikkteaterlinjen ved Ringerike folkehøgskole i Hønefoss. Hannah har medvirket i en rekke konserter med Oslo nye ungdomskor, samt musikaler som Aladdin, Frendelaus, Fame og Jungelboken. Hun er utdannet musikkteaterartist ved musikallinjen på Bårdar Akademiet (2007-2009). Både under og etter studietiden har Hannah jobbet som frilans sanger og artist, blant annet i eventgruppen Showbøck og vokaloktetten The monday people, og repertoaret strekker seg fra musikal til pop- og visesang. I sesongen 2009/2010 medvirket Hannah i Jesus Christ Superstar ved Det norske teatret, og spilte rollen som Twyla i musikalen When Midnight Strikes på Chat Noir. Hun var sist å se i rollen som Marie i den nyskrevne norske musikalen Svidd gummi på Askim kulturhus i november 2010.

Lasse vermeli – Skuespiller (William Barfee)

Lasse er født og oppvokst i Vestfold, nærmere bestemt Sandefjord. Han har vært aktiv i det lokalet kulturmiljøet i byen og resten av fylket siden tidlig alder, og gjort seg bemerket både gjennom teater, musikaler, konserter og andre kulturelle arrangementer.

Høsten 2010 begynte Lasse på sin musikalartistutdanning på Bårdar Akademiet i Oslo. Gjennom produksjoner på Bårdar og andre forestillinger har Lasse deltatt i blandet annet: “West Side Story” (Riff) , “The Wiz” (The Lion), “Spellemann på taket”, “The Full Monty” (Dave), “Into the Woods” (The Baker), “Assassins”, “Cabaret” (Max) og “Spring Awakening” (Melchior). Lasse har også i flere år vært fast artist i eventselskapet “Showbøck”. Lasse har de siste årene fått lgleden av å jobbe på flere av hovedstadens scener og han gleder seg til å være med på Skandinaviapremieren på “Spelling Bee” denne høsten!

Christel Marie Blunck – Skuespiller (Lillian Eckoggyldenløv)

Christel Blunck var ferdig utdannet syngende og dansende skuespiller fra Ballettakademiet i Gøteborg våren 2009. Siden dette har hun bl.a. medvirket i “I blanke messingen” på Teater Ibsen i Skien, jobbet i Astrid Lindgrens Verden i Sverige og også produsert og satt opp den egenskrevede cabaretforestillingen “Torill og Linda” på Oslo Nye Teaterkjeller’n med kollegaen Vibeke Oskal. Christel elsker brettspillet Scrabble, men har ikke giddet å kjøpe seg smartphone og kan derfor ikke være med når alle spiller wordfeud.

For å lese synopsis av handlingen, høre på klipp fra soundtracket m.m. trykk her

Vi har laget en prosjektbeskrivelse for arrangementet som inneholder mye informasjon (i et lettlest format) om hva som er tanken og målene for prosjektet. Den må du gjerne ta en titt på den! Prosjektbeskrivelse


  • Er det EN forestilling du bør få med deg denne høsten er det humormusikalen Spelling Bee! R-Å-T-T

    Kine Syvertsen
  • Spelling Bee er både skuespillmessig og sangmessig episk!

    Karoline Heldal-Lund
  • Jeg lo og jeg gråt gjennom hele forestillingen. Dette var stor komikk og et vel gjennomført prosjekt.

    Øyvind Blunck