You are here:  Home  /   Blogg

BloggVinner av Musikkteaterprisen 2013!

mars 11, 2014

Mandag 10. mars delte Musikkteaterforum ut sin årlige pris: musikkteaterprisen. Vinnerne ble Kulturpotetenes produsent Aleksander Erichsen og Renate Stridh som i 2013 sammen produserte skandinaviapremieren på broadwaymusikalen Parade. Vi er selvfølgelig veldig stolte av å vinne musikkteaterbransjens eneste (og gjeveste?) pris! Tusen takk til alle sammen som bidro på prosjektet og ikke minst våre fantastiske skuespillere, musikere og støtteapparat!

Read More

Hvorfor har du så store øyne bestemor?

februar 12, 2014

Våren 2014 presenterer Kulturpotetene brødrene Grimms eventyr: Rødhette og Ulven. Forestillingen baseres på den originale historien fra 1812, satt i et nytt lys. Vi vil ta barna med inn i et lekent og levende univers med musikk og sceniske effekter men også ivareta Grimms verden. Vi har tatt i bruk vår lange tradisjon og arv i folkediktningen. Moralen som sier ”om man ikke hører på moren sin, går det deg ille” og lysten på å oppdage verden er sentral.

Read More

Stemningsfull julekonsert i Grorud Kirke

november 14, 2013

Kulturpotetene har gleden av å presentere «Hem att te jul».

Dette blir en stemningsfull kveld med fantastisk julemusikk fremført av Charlotte Brænna og Lasse Vermeli. Begge har vært å se i tidligere Kulturpotetene-produksjoner og spiller nå på de største scenene i landet. Som musikalsk ansvarlig og på tangenter har vi den eminente Trond Lindheim.

Les mer

Nå gjør vi det lettere å finne underholdning av høyeste kvalitet!

november 4, 2013

Kulturpotetene har nå startet en ny seksjon på nettsiden som vi kaller «Anbefalte Ensembler». Det kan være vanskelig å finne et ensemble som passer til ditt arrangement, som du liker godt og som du kan være trygg på at holder et trilstrekkelig høyt nivå. Det er en jungel av grupper og tilbydere der ute og å finne frem til noe ved å søke på nettet på egen hånd kan derfor være veldig krevende. Derfor velger vi nå å fremheve noen ensembler som vi mener er utrolig dyktige, som du kan få en smakebit av her på siden og som fortjener og løftes litt frem i lyset.

Les mer

Hvorfor scenekunst er som kaffe

august 6, 2013

La meg fortelle dere om Jørgen.
Da Jørgen var liten likte han ikke kaffe noe særlig. Faktisk likte nesten ingen av vennene hans kaffe heller, men både Jørgen og vennene elsket alle sammen kakao! Foreldrene til Jørgen derimot drakk kaffe både støtt og stadig og snakket ofte om hvor godt det var. Dette så Jørgen og som barn flest så han opp til foreldrene sine. Av denne grunnen prøvde Jørgen av og til å smake på kaffe, men han synes det smakte vondt og gikk tilbake til kakaoen sin.

Read More

Charlie and the Chocolate Factory

juli 26, 2013

La meg si det sånn: etter første akt gruet jeg meg nesten til andre akt. Jeg satt nemlig med klump i halsen og blanke øyne etter bare 5 minutter. Heldigvis, eller dessverre, alt ettersom, var ikke forestillingen like rørende etter pausen. Første akt var nemlig alt frem til de skulle inn i fabrikken og i andre akt var vi inne i fabrikken og så derfor mer til alle de ufyselige familiene.

Les mer

The Book of Mormon

juli 25, 2013

For å sette ting litt i perspektiv. London er det eneste stedet i Europa der Book of Mormon, kanskje verdens mest omtalte musikal for øyeblikket, spilles. Vi kan kalle det et monopol. Forestillingen er mer eller mindre utsolgt ut oktober men et triks hvis du er i byen er at de lodder ut 21 billetter til hver forestilling 2,5 time før. Det er totalt sirkus med masse folk midt i gata og alle er nødt å klappe for de som vinner selv om alle egentlig tenker «fuck you».

Read More

Top Hat – en tidsreise til 1935

juli 24, 2013

Her kommer episode 2 av mine musikalrapporter. Denne gangen var det Top Hat som stod for tur.

Top Hat handler om, hold deg fast, en ung mann som prøver å sjarmere en kvinne. Historien er en klisje fra ende til annen og i motsetning til Merrily We Roll Along, som jeg skrev om i går, egner denne forestillingen seg for deg som helst ikke vil ha komplisert mennenskelig drama men heller få litt lett underholdning i et par timer. Det er som en hvilken som helst romantisk komedie med Hugh Grant: du vet hvordan det ender før du har sett den, men det betyr ikke at du ikke lar deg underholde på veien.

Read More

Rapport fra Merrily We Roll Along

juli 23, 2013

Jeg er om dagen i London på en liten inspirasjonstur for å se noen fantastiske forestillinger. Jeg tenkte å skrive en liten rapport fra hver av forestillingene for de som er interessert. merk at dette ikke er ment som noen anmeldelser eller dyptgående analyser, bare personlige betraktninger jeg har i hodet umiddelbart etter forestillingen.

Første forestilling ut var altså Stephen Sondheim’s Merrily We Roll Along.

Merrily We Roll Along forteller historien om tre venner en komponist, en tekstforfatter og en kvinnelig skribent. Forestillingen begynner med at vi ser vennskapet i full oppløsning for så og ta oss lenger og lenger tilbake i tid helt til den dagen de treffer hverandre.

Read More

Parade – en musikal om et mord

april 7, 2013

Kulturpotetene er i gang med produksjonen av en ny musikal. Denne gangen co-produserer vi sammen med Melpomene, en nystartet forening der produsent i Kulturpotetene, Aleksander Erichsen, også sitter i styret.

Les mer
  • Er det EN forestilling du bør få med deg denne høsten er det humormusikalen Spelling Bee! R-Å-T-T

    Kine Syvertsen
  • Spelling Bee er både skuespillmessig og sangmessig episk!

    Karoline Heldal-Lund
  • Jeg lo og jeg gråt gjennom hele forestillingen. Dette var stor komikk og et vel gjennomført prosjekt.

    Øyvind Blunck