You are here:  Home  /   Rødhette og Ulven

I 2015 presenterer Kulturpotetene på ny brødrene Grimms eventyr: Rødhette og Ulven. Forestillingen baseres på den originale historien fra 1812, satt i et nytt lys. Vi tar med barna inn i et lekent og levende univers med musikk og sceniske effekter men ivaretar Grimms verden. Den kjente historien om Rødhette og den sjarmerende og veltalende ulven kan relateres til våre liv i dag, uten at vi nødvendigvis tenker så mye over det. Moralen som sier ”om man ikke hører på moren sin, går det deg ille” og lysten på å oppdage verden er sentral. I vår versjon møter vi en tøff og egenrådig Rødhette, en ulv som ikke helt vet hvordan man får venner, samt flere nye, morsomme karakterer som dukker opp i skogen. Veien hjemmefra til Bestemors hus har aldri vært så fargerik og spennende.

Kulturpotetene har produsert scenekunst siden 2012 med produksjoner som ”Spelling Bee” og ”Parade” på plakaten. I 2015 ønsker vi å rette fokuset til den yngre garde og barnehagene. Hva skjuler seg under hetta? Hvem er egentlig Rødhette? Er ulven så veltalende og sjarmerende som vi tror?

Forestillingen er tilpasset for å kunne spilles i alminnelige fellesrom/ oppholdsrom og/ eller på små scener/ amfier. Det stilles ingen flere krav til spillestedet for gjennomføring av forestillingen. Forestillingen varer ca. 40 minutter.

Forestillingen spilles i barnehager og barneavdelinger ved sykehusene rundt om i landet. Vi er åpne for flere forestillinger så ta gjerne kontakt med oss dersom dette er noe for din lokale barnehage eller du vet om noen som kunne tenke seg å gi en kulturopplevelse til barn.
 

Kan dere starte eventyret en gang til?
– Gutt 3 år, Orelia

Dere må aldri dra herfra!
– Gutt 3 år, Klossen

Jeg vil ha sånn bestemor!
– Gutt 5 år, Trondheim


Forestillinger
Cast 2015
Cast 2014
Produksjon
Omtale og referanser

Våre samarbeidspartnere:

2Entertain_PartOf Sparekassa_logo Logo, Drammen kommune west_end_logo
WR_logo_rgb stansefabrikken HH_block_red_white
Lilleseth_kjetting_logo Elkjop_logo_Ullevål thon_logo SPA_logo_cmyk_2014
unnamed-1
Logo_NSF

 Kristiansand hi res
 Sykehusbarn_logo unnamed-1
  • Er det EN forestilling du bør få med deg denne høsten er det humormusikalen Spelling Bee! R-Å-T-T

    Kine Syvertsen
  • Spelling Bee er både skuespillmessig og sangmessig episk!

    Karoline Heldal-Lund
  • Jeg lo og jeg gråt gjennom hele forestillingen. Dette var stor komikk og et vel gjennomført prosjekt.

    Øyvind Blunck