You are here:  Home  /   Artister  /   Bryllup

Bryllup

Et bryllup der man selv er i hovedrollen opplever man (forhåpentligvis) bare en gang i livet. For mange er dette den ene dagen i livet da man gjerne også slår litt på stromtromma og hyrer inn både musikere og dekoratører. Kulturpotetene kan bidra med alt fra 1 solist under vielsen til storband med 17 musikere til festen senere på kvelden og utover natten, og selvfølgelig også alt i mellom. I tillegg har også Kulturpotetene kompetanse i kommunikasjon og design og kan bistå med design av innbydelser, bordkort, hjemmesider, facebooksider m.m.

Men hva slags musikk skal man egentlig velge? Og hvilke typer instrumenter passer godt sammen og ikke minst er praktisk i forhold til lokale? Vi vet at mange ikke er så vant med å leie inn musikere og har derfor laget en kort oversikt over noen av valgmulighetene.

Ensembler

Vi kan skreddersy et nesten hvilket som helst ensemble. Nedenfor har vi valgt og liste opp noen vanlige og gode alternativer.

Kvartett

 • Strykekvartett kan gi mye og ikke minst flott lyd. Den trenger ingen ekstra høytalere eller mikrofoner og kan spille det aller meste av klassisk repertoir. Passer godt i alle settinger, også utendørs. Dette er et svært allsidig og godt valg.

Duo

 • Orgel + soloinstrument. Et godt valg dersom man gifter seg i en kirke med et orgel. Det er mange soloinstrumenter å ta av men en klassiker er jo trompet. Den klare klangen i en trompet blir veldig fint over den varme klangen til et orgel.
 • Piano og Cello.En litt mer nøktern kombinasjon. Kan fungere godt i kirken dersom man ikke ønsker masse trøkk. Ellers er

  denne duoen svært passende til taffelmusikk ved ankomst / under middag, mingling etc.

 • Piano og soloinstrument. Piano går sammen med det aller meste av soloinstrumenter så her er det litt smak og behag.
 • Trekkspill og Fiolin. Mange har et litt anstrengt forhold til trekkspill og forbinder instrumentet med danseband og bygdedans, men trekkspill er (etter min personlige mening) et undervurdert instrument med massevis av muligheter. Låter flott sammen med fiolin og lager dessuten ganske mye lyd uten å trenge så mye som en stikkontakt i nærheten!

Band (til festen)

Her er det selvfølgelig veldig mange muligheter og mye avhenger av hvilken type musikk dere liker og ønsker at skal spilles utover kvelden. Ikke alle velger å ha live musikk på festen, det finnes naturlig nok også mange som leier inne en dj for å spille sanger. Dersom det er dette man ønsker har dessverre ikke vi noen dj. Vi i Kulturpotetene synes såklart at det er lite som overgår live musikk med dyktige musikere. Heldigvis har vi så dyktige og allsidige musikere at vi kan spille neste hva dere måtte ønske. Den største faktoren her blir å velge hvor stort band man ønsker. Her har vi det meste mellom 2 og 17 personer.

 • Et veldig godt utgangspunkt er en standard besetning med gitar, piano, bass, trommer og vokal. Dette er en solid pakke som gir en skikkelig god live-opplevelse. Skulle man ønske seg noe mer spesielt eller noe enda flottere kan men spe på med blåseinstrumenter som f.eks. saksofon, trompet osv.

Valg av musikk

Under har vi prøvd å liste noen av de mest kjente og noen litt mer spesielle musikkstykker. Musikk til festen har vi ikke tatt, der er jo alt lov så her går det rett og slett på egen personlig smak og hva man ønsker i sin fest ? Vi har derimot valgt å lage en liste over sanger som egner seg godt for engelsk vals. Alle sangene kan du dessuten også høre i spotify med denne linken.

Musikk til vielsen

 • Er det EN forestilling du bør få med deg denne høsten er det humormusikalen Spelling Bee! R-Å-T-T

  Kine Syvertsen
 • Spelling Bee er både skuespillmessig og sangmessig episk!

  Karoline Heldal-Lund
 • Jeg lo og jeg gråt gjennom hele forestillingen. Dette var stor komikk og et vel gjennomført prosjekt.

  Øyvind Blunck